Succulenten

Naast de voorgaande groene kamerplanten families zijn er nog vele families te benoemen en te omschrijven die hun oorsprong vinden in één van de zes continenten en voldoen aan de wensen van de Eden Collection. De soorten die op deze pagina staan zijn planten die erg sterk zijn en hun water kunnen opslaan in een deel van hun lichaam. Dit soort planten worden Succulenten genoemd. Dit kan zowel wortel, stengel of het blad zijn. In de Eden Collection bevinden zich blad succulenten.

Verschillende succulenten worden hieronder uitgelicht.

Aloe

De Aloe familie bestaat uit bloeiende, succulente planten van ongeveer driehonderd verschillende soorten. De naam Aloe is waarschijnlijk afgeleid van het Arabische woord 'alloeh' dat bittere sustantie' betekent. De planten zijn stijf en ruw, en bestaan voornamelijk uit een rozet van grote, dikke, vlezige bladeren. De bladeren zijn over het algemeen vrij puntig met gedoornde randen. De planten kunnen erg verschillen in grootte van elkaar. Het natuurlijk verspreidingsgebied is beperkt tot Afrika. Eden Collection bevat verschillende soorten, zoals de Aloe paradisicum en Aloe spider. Een plant dat ook hierbij genoemd kan worden is de Gasteria Aurora, een plant met veel dezelfde kenmerken maar dan vanuit de Gasteria familie.

Crassula

Het vetplantengeslacht Crassula omvat ongeveer driehonderd soorten en variëteiten afkomstig uit Zuid- en tropisch Afrika en Madagaskar. Er is in dit geslacht een enorme variatie in groeiwijze, van zeer compact tot boomachtige soorten van enkele meters hoog. Tussen deze uitersten vindt men alle mogelijke vormen van kleine laagblijvende planten tot Bonsai-achtig aandoende dwergstruiken. In de Eden Collection zijn een aantal van de klein blijvende variëteiten van Crassula opgenomen.

Meer informatie over de verschillende groene kamerplanten in de Eden Collection kunt u vinden op www.edencollection.nl.