Diverse groene kamerplanten families

Naast de voorgaande zes familie soorten zijn er nog vele families te benoemen en te omschrijven die hun oorsprong vinden in één van de zes continenten en voldoen aan de eisen van de Eden Collection. De soorten die op deze pagina’s staan zijn daar hét voorbeeld van. Een paar groene kamerplanten families worden hieronder uitgelicht.

Callisia

Een voorbeeld van een groene kamerplanten familie is de Callisia. Callisia is een onderdeel van de plantenfamilie Commelinaceae. Het is een grote familie groene kamerplanten met 19 verschillende Callisia soorten. In de Eden Collection bevinden zich twee van deze bijzondere familie. De planten zijn afkomstig uit het westelijk halfrond van het zuiden van Afrika. De generieke naam is afgeleid van het Griekse woord Kallos, wat schoonheid betekent. De Callisia turtle is al vrijwel vanaf het begin van Smit Kwekerijen onderdeel van het assortiment. De Callisia rosato is het tweede soort wat eigenlijk geen groene kamerplant is omdat het blad zich onderscheid door de roze kleur. Dit soort is sinds een aantal jaren onderdeel van de collectie, het is een product die uit de productontwikkeling komt van Smit Kwekerijen. Een unieke plant door het kleine, roze blad. De plant is seizoensmatig beschikbaar.

Fittonia

Fittonia behoort tot de familie van de Acanthaceae. In de Fittonia familie bevinden zich twee soorten groene kamerplanten; de verschaffeltii, dit is de kleinbladige variant, en de superba, de grootbladige variant. De Eden Collection bevat alleen de kleinbladige variant. De plant is van oorsprong een bodembedekker en groeit in de tropen van Costa Rica in de schaduw van de hoge bomen. Dankzij veredeling zijn de Fittonia soorten bestand tegen temperaturen vanaf 10 graden Celsius.

Hylocereus

Hylocereus is een geslacht dat behoort tot de cactus-familie, vaak aangeduid als een nachtbloeiende cactus. Deze term wordt ook gebruikt voor vele andere cactussen. Diverse Hylocereus soorten hebben grote eetbare vruchten, die staan bekend als pitaja of dragonfruits. Dit geldt ook voor de Hylocereus undatus, het soort dat onderdeel is van de Eden Collection.

Meer informatie over de verschillende groene kamerplanten in de Eden Collection kunt u vinden op www.edencollection.nl.